Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Rusya’da dün sabah saatlerinde yaşanan meteor yağmuru Çelyabinsk bölgesinde camcılar için bayram oldu. Bölgede 200 bin metrekare cam kırıldığını ifade eden yetkililer, masrafların da devlet tarafından karşılanacağını belirtiyor. Bölge Acil Durum Bakanlığı verilerine göre meteor yağmurunun verdiği zarar 1 milyar rublenin (33 milyon dolar) üzerinde.

Rus basınının devletten cam desteği alabilmek için bazı vatandaşların evlerinin camlarını kendi kırdığı yönündeki iddiaları ise Çelyabinsk Bölgesi Valisi Mihail Yurviç yalanladı. Vali, “Bu doğru değil. Bu basının hikayesi. Hiç kimse camını yardım almak için kırmadı.” dedi.

330 BİN DOLARA METEOR PARÇASI

Yetkililer meteor parçalarına henüz rastlamadıklarını belirtirken, vatandaşlar internet üzerinden bulduklarını iddia ettikleri taşları satışa çıkardı bile. İnternette yer alan satışlarda fiyatlar 10 bin ile 330 bin dolar arasında değişiyor.

İnternette yer alan ilanlarda “Uzaydan yeni gelmiş meteor parçası” adı altında gök taşı satışı yapılıyor. İlanda, meteor parçasının 532 gram ağırlığında ve oldukça iyi durumda olduğu iddia ediliyor.

KEDİ SAHİPLERİNE TAVSİYE EDİLMİYOR

İşin ilginç yanı internette satışa sunulan taşın gece parladığının iddia edilmesi. Bu yüzden ilanda, “Kedi sahiplerinin taşı satın almasını tavsiye etmiyoruz!” ibaresi yer alıyor. Satıcı bu duruma ilaveten “Benim kedim taşı görünce öteki odaya kaçtı. Oradan dışarı çıkmıyor.” bilgisini veriyor.

İSVEÇ’TE BİR DAİREYE DEĞİŞ TOKUŞ YAPILABİLİR
İlandaki diğer bir ayrıntı ise dikkatlerden kaçmıyor. Taşın ortaya çıkmasından sonra karısının 4 kilogram zayıfladığını ve sigarayı bıraktığını açıklayan satıcı, taşı Rusya’da 3 odalı bir evle veya İsveç’te bir adet daireyle değiş tokuş yapılabileceğini açıkladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov yaptığı açıklamada Çelyabinsk’e düşen meteor parçalarına henüz ulaşılamadığını söyledi. Acil Durum Bakanlığı Çelyabinsk Bölgesi basın sözcüsü İrina Rossius basına verdiği bilgide Çebarkul gölüne düşen meteorla ilgili uzmanların göl dibinde yaptığı incelemede herhangi bir taşa rastlamadıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilisim