Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya’nin başkenti Moskova’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Rus öğrencilerin düzenlediği etkinlikle kutlandı.
56 nolu Moskova Uluslararası Okulu’nda düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve veliler de katıldı. Rusya ve Türkiye’nin milli marşlarıyla başlayan konserde, Türkiye’yi tanıtan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Rus öğrenciler, başarılı bir şekilde Türk halk oyunlarını sergiledi. Türkçe “23 Nisan” şiirini okuyan öğrenciler büyük beğeni kazandı. Öğrencileri tarafından seslendirilen “İstanbul” şarkısı ise büyük alkış aldı. Öğrencilerin Nasrettin Hoca skeçleri katılımcıları güldürürken, kız öğrencilerin sunduğu danslar ilgiyle izlendi.
Ellerinde Türk ve Rus bayraklarıyla 23 Nisan’ı kutlayan Rus öğrencilere öğretmen ve velileri de eşlik etti.
Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan etkinliğin organizatörü ve okulun Türk dili öğretmeni Larisa Nagiyeva, “Okulumuzda eğitim alan; Rus, Türk, Kazak, Kırgız, Azeri ve Dağıstanlı öğrenciler, 23 Nisan günü özel bir bayram konseri ziyafeti vermek istedi. Okulumuzda düzenlenen Türk Dili Haftası vesilesiyle bu konseri organize ettik. Okulumuz 23 Nisan bayramını geleneksel olarak konser şeklinde kutluyor.” dedi.

Okulun Müdürü Andrey Melehin de, “Giderek artmakta olan Rus-Türk ilişkilerine bu çocukların da katkısı büyük olacak. Okul yıllarında kurulan dostluklar kolay kolay yıkılmaz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim