Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya’da bir vatandaşın 60 metre tünel kazanarak ana petrol boru hattından 30 ton petrol çaldığı tespit edildi.

Petrol zengini Novosibirsk Bölgesi’nde Omsk-İrkutsk petrol boru hattına tünel kazarak ulaşan 52 yaşındaki vatandaşın petrol çaldığı ifade ediliyor. Yerel polis yetkilileri boru hattından çalınan petrolün, Transibneft enerji şirketine ait olduğunu açıkladı.

Polis sözcüsü, “Yük taşımacılığı yapan bir iş adamı yer altından 60 metre tünel kazarak boru hattına ulaşmış. Tünelden sürünerek ulaşılan ana hatta ek bağlantı yapılarak petrol çalınıyormuş…” bilgisini verdi.

Üç aydır devam eden hırsızlık sürecinde 30 ton petrol çalınırken, Transsibneft’in toplam zararının 500 bin rublenin (16 bin 200 dolar) üzerinde olduğu belirtiliyor.

İşadamı polise yaptığı açıklamada, tünel kazımı ve diğer kaynak işleri ile ilgili daha fazla para harcadığı, çaldığı miktarın ise zararını kapatmadığını söyledi.

Polis sözcüsü, pratik olarak akan bir boru hattından petrol çalmanın çok zor olduğunu ve vatandaşın kurduğu sistemin gelen ihbar üzerine tespit edilebildiğini belirtti.

Gözaltına alınan vatandaş suçlu bulunması durumunda nitelikli hırsızlıktan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Editör: TE Bilisim