Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya’nın Ural bölgesi Yekaterinburg kentinde tek katlı ahşap binada çıkan yangında 8 işçi yaşamını yitirdi. 200 metrekarelik alanda etkili olan yangının 2 saat içerisinde tüm binayı sardığı ifade ediliyor.

Bölge Acil Durum Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada başlangıçta 6 işçinin öldüğünü belirlediklerini, enkazın temizlenmesi sırasında iki işçinin daha cesedine ulaştıklarını söyledi.

Sözcü Valeri Gorelih, yaşamını yitiren işçilerin kimliklerinin belirlendiğini ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Söndürülmeden unutulan sigaranın yangına neden olduğu üzerinde durulurken, binada yangın güvenlik önlemlerinin alınmadığına da dikkat çekiliyor.

Rusya’da güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeni ile sıklıkla ölümlü yangınlar yaşanıyor. Sadece yılbaşı tatilinde çıkan 4 binin üzerinde yangında 448 kişi yaşamını yitirdi. 2012 genelinde çıkan yangın sayısı 162 bin 510, ölü sayısı ise 11 bin olarak kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilisim