İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında bulunan Dmitrovski bölgesinin Ramenski kasabasında bulunan akıl sağlığı hastanesinde yangın çıktı. Demir parmaklıklarla kapalı hastanede mahzur kalan 2’si sağlık görevlisi olmak üzere en az 38 kişi yaşamını yitirdi.
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Oleg Salagay basına verdiği bilgide ilk verilere göre hastanede 41 kişinin bulunduğunu, bir hemşirenin yardımı ile 2 hastanın dışarı çıkabildiğini söyledi.
Moskova polisi gece yerel saatle 03.00 sıralarında başlayan yangının elektrik kontağında yaşanan arıza nedeni ile çıktığını kaydetti. Hastaların büyük çoğunluğunun uyku sırasında dumandan zehirlenerek öldüğü ifade ediliyor.
Bölge Acil Durum Bakanlığı görevlileri hastaneden 12 cesedin çıkarıldığını, çalışmaların yoğun duman nedeni ile zorlukla devam ettiğini kaydetti.

Hastanenin Ocak 2012’de yapılan denetimlerde eksikliklerin olduğunun tespit edildiği, ancak Ağustos 2012’de yapılan ikinci denetimde bunları giderdiği gerekçesi ile çalışmasına izin verildiği vurgulanıyor.

Tüm odalarda yangın alarmının bulunmaması, duman detektörlerinin yetersizliği, yangın çıkış levhalarının olmaması gibi eksiklikler ilk inceleme raporunda not edilmiş. Acil Durum Bakanlığı Bölge Başkan Yardımcısı Aleksandr Basulin yangın alarmının hastanede çalışır vaziyette olduğunu doğruladı.

Bölge Sağlık Bakanlığı yetkilileri psikolojik rahatsızlıkları nedeni ile tedavi gören hastaların yaşlarının 20 ile 76 arasında olduğunu açıkladı.

Dumanın tek katlı binanın tamamını kaplaması nedeni ile kurtulan sağlık görevlisi diğer hastaları tahliyede başarısız oldu. Bölge Baş Hekimi Murat Şahov, hastanede yangın çıktığı sırada psikolojik sorunları olan, şizofren, alkol ve uyuşturucu bağımlısı hastaların bulunduğu açıkladı.

Ramenski’de yaşanan facia nedeni ile Moskova Bölgesi’nde bir günlük yas ilan edildi. Savcılık 2 ya da daha fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan yetkililer hakkında soruşturma başlattı.

Dikkatsizlik, sigara, alkol ve yangın güvenlik kurallarının ihlal edilmesi nedeni ile Rusya’da sıklıkla ölümle sonuçlanan yangınlar yaşanıyor. Rusya Acil Durum Bakanlığı verilerine göre sadece geçen yıl 162 bin 500 yangın kayıtlara girdi ve 11 bin kişi yaşamını yitirdi. Ekonomik maliyeti ise 10 milyar ruble (3,3 milyar dolar).

Editör: TE Bilisim