Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Ohotsk Denizi’nde Dalni Vostok adlı balıkçı gemisi battı. Gemide bulunan 132 kişiden 54’ü hayatını kaybederken, 15 kişiden henüz haber alınamıyor. Rusya Acil Durum Bakanlığı 63 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı Krizle Mücadele Merkezi Direktörü Viktor Yatsutsenko, “Sudan 117 kişiyi çıkardık. Bunların 63’ü hayatta. Maalesef 54’ü yaşamını yitirdi.” dedi.

Magadan liman kentinin 300 kilometre açıklarında batan gemide 54 balıkçının öldüğü doğrulandı. Gemide bulunanların 78’inin Rusya vatandaşı, 42’sinin Myanmar, 3’ünün Litvanya, 4’ünün Ukrayna, 5’inin Vanuatu vatandaşı olduğu kaydedildi.

Bakanlık yetkilileri kayıp 15 kişinin dondurucu soğukta suda 20 dakikadan fazla kalamayacağını belirtiliyor. Kurtarılan balıkçıların bir kısmı da soğuk vurgunu olarak bilinen hipotermi rahatsızlığı nedeni ile tedavi altına alındğı belirtildi.

Sahalin bölgesi Nevelsk limanına kayıtlı olan geminin makine dairesinin suyla dolduğu, 15 dakika içince batmış olabileceği belirtiliyor. Gemide bulunan hasar nedeni ile buz dağına çarpmış olabileceği üzerinde duruluyor. Bir diğer kaza gerekçesi ise geminin aşırı yüklü olması.

Gemiden herhangi bir acil durum çağrısı gönderilmediğine dikkat çeken yetkililer, can yelekleri sayesinde bazı yolcuların hayatta kalmayı başardığını ifade etti.

Bölgede 58 gemi, bot ve diğer ekipmanlarla 274’ü uzman 1588 kişi arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim