BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, 17 milyon liralık 2015 yılı mali destek programının önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.

Tuncay Engin'in istifasının ardından boşalan BAKA Genel Sekterliği görevine geçtiğimiz hafta getiren Mehmet Sırrı Özen, Antalya'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kent merkezindeki bir otelde gerçekleşen tanışma toplantısına BAKA Antalya Koordinatörü'nün yanı sıra yatırım destek ofislerinin yetkilileriyle birlikte katılan Önder, özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Yüksek lisansını ABD'de yaptıktan sonra uzun yıllar Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonu gibi kuruluşların uluslararası kalkınma programlarının yanı sıra özel sektörde çeşitli görevler aldığını anlatan Önder, kalkınma alanında sahip olduğu bilgi birikimini BAKA için kullanacağını söyledi.

BAKA'nın 2015 yılı Mali Destek Programı'nın gelecek hafta başında açıklanacağını ve bütçesinin yaklaşık 17 milyon lira olacağını ifade eden Önder, hibelerin yenilikçi teknolojiler, turizmin çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir enerji alanlarında verileceği bilgisini paylaştı. Önder, şahsi görüşünün ise her şeyin hibe programlarıyla başarılamayacağı yönünde olduğunu dile getirdi. Hibe programlarının dışında daha uzun süreli, bir stratejiye dayanan ve belli bir hedefe odaklanmış pilot projelere de ihtiyaç olduğuna inandığını belirten Önder, "Hibe projeleri sürdürülebilirlik konusunda eksik olabiliyor. Bir projeyi destekliyorsunuz, proje bitimden sonra devam etmediğini görüyorsunuz. 6 ay, bir sene sonra bakıyorsunuz ki hibe alınan proje devam etmiyor. Kaynaklar bazen yerini bulmuyor. Bu benim hibe programlarına karşı olduğum anlamına gelmez. Kesinlikle gerekli. Kaliteli projeleri tabi ki destekleyeceğiz. Bu konuda da bazı çalışmalarımız var. Kaliteyi üstte tutacağız ve bu işin sürdürülebilirliğine daha fazla önem vereceğiz ama hibe programları dışında da bizim ajans olarak belli bazı pilot çalışmaları başlatmamız, ön ayak olmamız lazım." diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine yeni girişimciliği (starup) önemsediğini ve uzun yıllar bu alanda çalıştığını kaydeden BAKA Genel Sekteri, "Bu konuda benden daha iyisini bulamazsınız." ifadelerini kullandıktan sonra "Girişimciliği desteklemeden, yeni iş alanları oluşturmadan ekonomik büyümeyi sağlayamazsınız. Bizim yeni girişimcilere, yen iş alanlarına ihtiyacımız var. Onunla ilgili özel programlar başlatacağız. Özellikle Burdur ve Isparta'nın buna çok ihtiyacı var." dedi.


Editör: TE Bilisim