Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya’nın Ural bölgesinde Haziran 2012’de izinsiz havalandıktan sonra kaybolan uçağın enkazı bulundu. Yerel makamlardan yapılan açıklamaya göre Antonov An-2 tip uçağın enkazında 11 yolcunun cesedine de ulaşıldı.

Serov kentinde orman yangınlarını denetlemekle görevli uçak 11 Haziran 2012’de kuleden izinsiz olarak havalanmış, daha sonra yapılan açıklamada uçağın özel av ya da başka eğlence için kaçırılmış olabileceği belirtilmişti.

Bölge İçişleri Bölümü’nden yapılan açıklamada, uçağın enkazı ve cesetlerin yerel avcılar tarafından yangın söndürme merkezine 5 kilometre mesafede dağlık bir alanda bulunduğu kaydedildi.

Geçen yıl düşen uçağın enkazının aranması ile ilgili çalışmalar kötü hava koşulları nedeni ile Kasım 2012’de sonlandırılmıştı.

Hatip Kasapov’un pilot olduğu uçakta Serov kenti polis müdürü Dmitri Uşakov ve yardımcısı Maksim Mayevski de bulunuyordu.

Rusya Soruşturma Komisyonu, uçağın düşürülmesi ve kaçırılması ile ilgili yeniden hukuki süreç başlatacak. Sorumlular sivil havacılık kurallarını ihlal ve birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanacak.

Editör: TE Bilisim