İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Rusya’nın başkenti Moskova’da Vnukova Havalimanı’na iniş yapan bir yolcu uçağının tekeri iniş sırasında alev aldı. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekiplerinin acil müdahalesi ile yaklaşık 140 yolcu tahliye edilirken, havalimanı bir süreliğine uçuşa kapatıldı. Korkutan olayda herhangi bir yolcunun yaralanmaması sevindirdi.

Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Sabah saatlerinde Saratov’dan gelen UTair hava yollarına ait Boeing-737 yolcu uçağı sabah saatlerinde Vnukova havalimanına iniş yaparken arka tekerleği alev aldı.” bilgisini verdi.

İlk belirlemelere göre iniş yapan uçağın pistte ilerlerken, fren sırasında yangının çıktığı belirtiliyor. Moskova saati ile 07.48’de uçuşların iptal edildiği havalimanı 10.00 sonrasında yeniden uçuşlara açıldı.

Rossiya-24 devlet televizyonu uçağın tekerleklerinin yanışı ve yolcuların tahliyesi ile ilgili görüntüleri yayınladı. İtfaiye ekibinden bir yetkili, kazanın çok tehlikeli olduğunu ve ucuz atlatıldığını söyledi.

Uçakta Stavropol kenti parlamento başkan yardımcısı Andrey Razin de bulunuyordu. Ria Novosti’ye konuşan Razin, “Uçak neredeyse tam doluydu. Ancak kısa sürede tahliye işlemini gerçekleştirdiler.” dedi.

Acil Durum Bakanlığı uçakta 136 yolcu ve 6 kabin ekibinin bulunduğunu açıkladı.

İnterfaks'a konuşan kaynak, “Sabah 08.00 sularında iniş yapılırken arka tekerlekler alev aldı. Yangın çok hızlı bir şekilde söndürüldü ve kontrol altına alındı. Yolcular tahliye edildi. Kimse yaralanmadı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim