Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Rusya’nın Sibirya Kemerova bölgesinde bulunan madende yaşanan kazada 4 kişi metan gazı zehirlenmesi nedeni ile yaşamını yitirdi, 4 madenciden de haber alınamıyor.

Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilisi Dmitri Sitnikov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, madende meydana gelen kaza sonrası arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini, 69 madencinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini söyledi.

Yoğun metan gazı nedeni ile kayıp 4 madenciye henüz ulaşamadıkları bilgisini veren Sitnikov, “Madende bulunan yoğun metan gazı nedeni ile arama kurtarma ekipleri ilerleyemiyor. Ekipleri geçici olarak madenden çıkardık. Çalışmalara ara verdik.” dedi.

Madenden gazın tahliyesi için çalışmalar sürerken, ikinci aşamada madene hava borularından temiz hava gönderilecek. Hayatta oldukları düşünülen madenciler için diğer ihtiyaçların ulaştırılması için de çalışılıyor.

Maden sektöründe güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeni ile uyaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, milyarca dolar yatırım için yetkililerden talepte bulunmuştu.

Batı Sibirya bölgesi kömür madenlerinden geçen yıl 192 milyon ton kömür çıkarılmıştı. Bölge Rusya’nın toplam kömür madenlerinin yüzde 57’sini oluşturuyor.

Editör: TE Bilisim