Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Rusya'nın Japonya sınırındaki Vladivostok kentinin Sadogorod Hayvanat Bahçesi'nde Barbara isimli porsuk, ilkbaharın ne zaman geleceğiyle ilgili hava tahmininde bulundu.

"Geç İlkbahar" ve "Erken ilkbahar" yazılarının önündeki iki tabağın hangisinden daha fazla gıda aldığını izleyen hayvanat bahçesi yetkilileri, hava tahmininde bulundu. Porsuk "Erken İlkbahar" yazısının önündeki tabaktan karnını doyurunca gözlemciler bu yıl ilkbaharın erken geleceği müjdesini verdi.

Hayvanların hava tahmininde bulunmasıyla ilgili benzer uygulamalar Rusya'nın Yekaterinburg, Samara ve Nijni Novgorod kentlerinde de yapıldı.

Nijni Novgorod kentinde yüzlerce vatandaşın önünde kapısı açılan porsukun davranışları izlendi. Limpopo isimindeki porsuk, dışarıda sağa sola koştu, iki ayakları üzerine dikildi ve sonra da yuvasına geri döndü.

Hayvanat Bahçesi yönetici Vladimir Gerasiçkin’e göre bahar güneşini altı haftadan önce görmek mümkün olmayacak. Limpopo kendi gölgesini gördüğü için hızla yuvasına döndü. Limpopo’nun çok sevdiği yiyecekler fındık, kayısı kurusu ve elma bile dışarıda kalmasına yardımcı olmadı.

Porsuk, kirpi ya da kunduz ABD ve Kanada dahil bazı ülkelerde hava tahminleri için kullanılıyor. Antik Roma’nın da hava tahminleri için hayvanların davranışlarından yararlandıkları biliniyor.

Orta ve kuzey bölgelerde eksi 50 dereceye kadar düşen soğuk havalar nedeni ile zor günler yaşayan Rusya, baharın bir an önce gelmesini istiyor. Başkent Moskova ve Rusya’nın bir çok kenti grip salgını ile mücadele ederken, dondurucu soğuklar nedeni ile de 130’un üzerinde kişi yaşamını yitirdi.

Editör: TE Bilisim