Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi (FSKN) Başkanı Viktor İvanov, her yıl 15-34 yaş aralığında 100 bin civarında gencin uyuşturucu nedeni ile yaşamını yitirdiğini söyledi. İvanov’a göre Rusya’da en az 8,5 milyon uyuşturucu kullanıcısı var.

Rusya’da uyuşturucu ile mücadele konusunda bir kısım başarılı sonuçlar alınsa da halen durumun ürkütücü olduğuna işaret eden İvanov, “Farklı aralıklarla 8,5 milyon Rusya vatandaşı uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucuya başlama yaşı da 15-16’lara kadar düştü.” dedi.

Uyuşturucunun genç nesli suçla irtibatlı hale getirdiğini ve Rus nüfusunun gerilemesinde önemli etkenlerden biri olduğunu vurgulayan İvanov, “Uyuşturucu kullanan milyonlarca kişi sağlık yardımı almıyor.” bilgisini verdi.

Devletten uyuşturucu kullananların yeterince karşılık bulmadığı eleştirisi getiren İvanov, dev bir uyuşturucu kullananlar ordusunun kendilerini özgür hissettiklerini ve hastalıklarını toplumun diğer kesimlerine de bulaştırdıklarını söyledi.

İvanov daha önce yaptığı değerlendirmede de uyuşturucu trafiğinde dönen rakamın 9 milyar doları bulduğunu, özellikle Afganistan üzerinden gelen eroin ve diğer uyuşturucu maddelerin her geçen gün arttığın ifade etmişti.

Rus yetkiliye göre uyuşturucu kullananlara en az 1 yıl hapis cezası verilmeli. Mevcut yasalara göre kullananlar 300-500 ruble (10-15 dolar) para cezası ödeyerek serbest kalabiliyor.

Editör: TE Bilisim