Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'a konuşan Rusya'nın Güney Kore Büyükelçisi Alexander Timonin, ABD tarafından yarımadada konuşlandırılacak hava savunma sistemi THAAD'ın, sadece Rusya değil bölge için de tehdit oluşturacağını savundu.

Güney Kore'de 28 bin asker bulunduran ABD'nin, Kuzey Kore'nin füzelerine karşı korumak amacıyla THAAD hava savunma sistemini yarımadada konuşlandırmak istemesi, Çin'den sonra Rusya'nın da tepkisini çekti.

Rusya Büyükelçisi Timonin, THAAD sisteminin Güney Kore arazisine konuşlandırılmasına tepki gösterdi. Timonin, THAAD sisteminin, Kuzey Kore nükleer sorunun çözümünü daha da zorlaştırabileceğini ve Kuzey Asya bölgesinde yeni silahlanma yarışını tetikleyeceğini iddia etti. Timonin, bu nedenle Güney Kore'nin, böyle bir sistemin kendi arazisine konuşlandırılmasının avantaj ve dezavantajlarını dikkatle gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Rusya ile Güney Kore arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıldönümünün kutlanacağını ifade eden Tominin, Rusya'nın bu ülkedeki yeni büyükelçisi olarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi için elinden geleni yapacağı kaydetti.

Öte yandan, Rusya Büyükelçisi Timonin, Mayıs ayında Rusya'da düzenlenecek ve 2. Dünya Savaşı'nın kazanılmasının 70. yıldönümünü kutlamaya yönelik programa, Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerinin katılmasının önemine de değinerek, Rusya'nın iki lider arasında başarılı bir diyaloğun olması için gereken ortamı sağlamaya hazır olduğunu da belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın Moskova'ya gideceğine kesin gözle bakılsa da, Rusya Devlet Başkanı Putin'in davetiyesini alan Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin Moskova'ya gidip gitmeyeceği konusunda henüz bir karar vermediği biliniyor.

Editör: TE Bilisim