Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rus basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in İsrail’e gizli ziyaret yaparak Suriye sorununun çözümü ile ilgili görüştüğünü iddia etti.

İsrail basınına atıfta bulunan Rus basınına göre, Perşembe günü Özel Temsilci Lavrentyev başkanlığındaki Rus heyet, İsrail Başbakanı’nın Ulusal Güvenlik danışmanı Yossi Cohen’le görüşmeler yaptı.

Haaretz gazetesine konuşan üst düzey bir yetkilinin iddiasına göre görüşmelerde Suriye konusu ele alındı. İsrail tarafı, yakında imzalanması beklenen olası Suriye sözleşmesinin içeriği ile görüşünü iletti. Haberde, “İsrail için önemli olan şunlar: Suriye topraklarından İsrail’e karşı terör eylemlerinin yapılmaması ve Suriye’nin Lübnan’ın Hizbullah örgütüne silah verilmesine engel olmak.” şeklindeki idddialar yer aldı.

İsrail gazetesine göre ziyaret gizli tutuldu. Konuyla ilgili İsrail Dışişleri ve Başbakanlığı açıklama yapmayı reddetti.

22 Aralık’ta Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile telefonda Suriye krizini görüşmüştü. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Netanyahu, telefonla Putin’i aradı. Görüşmede Suriye krizine ağırlık verilirken iki ülke arasındaki diyaloğun aktif bir şekilde her alanda sürdürülmesi ve teröre karşı mücadele için niyet bildirildi.
Editör: TE Bilisim