Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de uygulanacak ateşkesin yürürlüğe girmesine kısa bir süre kala bir açıklama yaptı. Bakanlık, Özgür Suriye Ordusu'na çağrıda bulunarak 'Kürt güçlerine saldırmayın' uyarısı yaptı.

Suriye'de ateşkesin yürürlüğe girmesine kısa bir süre kala Rusya Savunma Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) çağrıda bulunan Rusya, ateşkesin daha sağlam olabilmesi için Kürt güçleriyle çatışmayı durdurun uyarısı yapıldı.

Rusya öte yandan ateşkes boyunca El Nusra ve IŞİD'e karşı hava harekatlarının süreceğini açıkladı.

(Kaynak: F5 Haber)

Haberalp Notu: Çin'de toplanan G20 zirvesine damga vuran fotoğraf, Erdoğan-Putin yakınlığına karşın, Obama-Erdoğan ikilisinin birbirine mesafeli kalmasıydı. Ancak her ne olduysa, Amerika'dan destek mesajları gelmeye başladı. Sınırlarımıza (Gaziantep) koruma füzeleri yerleştirildi. Amerika ve Türkiye'nin birlikte operasyon yapacağı duyuruldu.

Bir de baktık ki, bu sefer Rusya Kürtlere dokunmama çağrısı yapıyor!

Velhasıl, Türkiye'nin güneyindeki politikalar an be an değişebiliyor. Böyle bir dönemde  sağlam dış politika prensiplerinin konulması ve buna harfiyen uyulması en doğru yol olabilir. Hiç bir dış güce taviz vermeden, kendi milli dış politikamızın yürütülmesi gerekmektedir.

Elbette her türlü baskıya direnecek ve hiç bir zaafı olmayan bir de Türk Hükümeti olmalıdır!







Editör: TE Bilisim