Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Rusya’yı Eurovizyon’da temsil eden Tatar kökenli Dina Garipova, Azerbaycan’ın kendi performansına ‘sıfır’ puan vermesi ile ilgili tartışmaların sona erdirilmesini, kendisinin sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

Rusya’nın Azerbaycan’a 12 puan vermesine karşılık, Azerbaycan’ın Rusya’ya sıfır puan vermesi ile ilgili tartışmaları değerlendiren Garipova, “Samimi olarak söylemem gerekirse, soruşturmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum.Performansın sonuçlarından memnunum.” dedi.

Dün Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmadyarov’la Moskova’da görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sonuçtan memnun olmadıklarını, 10 puanlarının çalındığını ve bunun nasıl organize edildiğini anlamadıkları siteminde bulunmuştu. Lavrov, Azeri meslektaşı ile birlikte konunun takipçisi olacaklarını da belirtmişti.

Memmadyarov, Azerbaycan’ın üç GSM operatöründen gelen mesajlarda Rusya’nın ikinci sırada gözüktüğünü, konuyu araştıracaklarını, ancak 10 puanın sonuçlarla ilgili önemli bir değişiklik oluşturmayacağını ifade etmişti.

İsveç’in Malma kentinde gerçekleşen Eurovizyon şarkı yarışmasında Garipova 174 puan alarak beşinci oldu. Azerbaycan’ın temsilcisi Farid Mammadov ise yarışmayı ikinci olarak tamamladı.

Editör: TE Bilisim