İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Rusya’da Ukrayna krizi nedeni ile mali piyasalarda yaşanan sorun reel sektörü etkilemeye başladı. Rusya’da 2015’de yüzde 10 küçülme bekleyen otomobil sektöründe işçi çıkarılması ile ilgili çalışmalar başladı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov 2015’de otomobil üretiminde yüzde 10 civarında azalma beklediklerini söyledi.

Vedomosti gazetesinin haberine göre AvtoVAZ 1100 işçi çıkaracağı ile ilgili duyuru yaptı.

Rusya’nın dev otomobil şirketi AvtoVAZ’da 10 bini yönetici olmak üzere 52 bin işçi çalışıyor. Şirket sonraki aşamada işçi sayısında yüzde 11’lere kadar azaltma planlıyor. Yönetici kadrosunda işçi çıkarılması ile ilgili çalışmalar da Nisan ayında başlayacak.

AvtoVAZ’da üretilen Lada marka otomobillerde 2014’de satışlar yüzde 15 gerileyerek 387 bine düşmüştü. Şirket geçen yıl da çalışan sayısında yüzde 20 indirim yapmıştı.

AvtoVAZ Rusya ve Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi konumunda. Togliatti ve Ijevsk’de iki ayrı fabrikası olan şirket yıllık ortalama 1 milyon civarında araç üretiyor.

AvtoVAZ 2015’de 100 bin civarında Lada araç ihraç etmeyi planlıyor.

Editör: TE Bilisim