Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Güney Afrika dönüşü uçakta sürpriz bir şekilde kapalı zarfla başlattığı dev tatbikat sona erdi. Sivastopol ve Güney Askeri Bölgesi’nden Karadeniz’de tatbikata katılan birlikler üslerine geri döndü. Tatbikata 7 binin üzerinde asker, 30 savaş gemisi, 20 savaş uçağı ve 250 zırhlı araç ve tank katıldı.

Güney Askeri Bölge Basın bürosundan yapılan açıklamada, “Askeri birliklerimiz Rostov bölgesinde üslerine geri döndü.” denildi. Savunma gücünün savaşa hazır durumunun geliştirilmesi için yapılan tatbikatın başarılı geçtiği ifade ediliyor.

Sivastopol bölgesinden katılan savaş gemileri de son atışların yapılmasının ardından gece geç saatlerde donanma merkezine dönüş yaptı.

Rusya lideri Putin tatbikat alanına gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov 80 civarında zırhlı aracın Rostov-on-Don’dan geçerek 450 kilometrelik yol kat ettiği bilgisini verdi. Bunun üzerine Putin, “Kaç araç yolda kaldı? Samimi olarak soruyorum.” dedi. Bunun üzerine Gerasimov, “Hiçbiri kalmadı.” cevabını verdi.

Rus ordusunun sürpriz tatbikat uygulamasının Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana ilk kez uygulamaya başladığına dikkat çekiliyor. İvanova bölgesi askeri birlikleri de Şubat ayında alınan sürpriz bir kararla küçük bir tatbikat gerçekleştirmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da verdiği bilgide herhangi bir tatbikat için 2-3 aylık bir dönem gerektiğini, ancak son iki tatbikatla Rus ordusunun daha aktif pozisyonunun geliştirilmeye çalışıldığını belirtti. Şoygu, “Geceyarısı araçların 500 kilometre yol alması, uçakların 2 bin 500 kilometre mesafe kat etmesi ve gemilerin 24 saat dolmadan tatbikat alanına ulaşması başarılı bir uygulama.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim