TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden’in avukatı Anatoliy Kuçerena, müvekkili hakkında yazdığı “Vremya spruta” (Ahtapot zamanı) adlı eseri satışa çıktı.

Rus basınında yer alan bilgilere göre avukat Kuçerena, Rusya’ya sığınan Snowden’in ilk günlerini detaylı bir şekilde anlatıyor. Kuçerena, kitabında Snowden’e Josh Cold ismini verirken kahramanının eski Sovyet lideri Nikita Krüşçev’in 30 metre yerin altındaki gizli sığınağında kaldığını ve Rus kültürüyle tanışmasını yazıyor. Ayrıca ABD'li ajanın gizli sığınakta yaşayan ilk kişi olduğu belirtiliyor.

Kitaba göre ABD'li ajan Rusya’da kalmayı planlamıyordu. Kitabın kahramanı olayı kendi ağzından şöyle ifade ediyor: “Ben, ABD ile iyi ilişkilerde olmayan ülkelerin havaalanlarını kullanmak istiyordum. Çin, Rusya, Küba, Ekvador, Bolivya ve Venezuela.”

Kitabın önsözlünde eserdeki olay ve kişilerin hayal ürünü olduğu ve günümüzdeki gerçek hayatla olan bazı benzerliklerin tesadüf olduğu belirtiliyor.

Öte yandan avukat Kuçerena, kitabı yazdıktan sonra Snowden’e verdiğini ve kendisinin de beğendiğini açıkladı. Ayrıca Kuçerena eserinin kullanım haklarını Hollywood yönetmenlerinden Oliver Stone’na sattığını söyledi.

Editör: TE Bilisim