Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Bugün yapılan genel seçimleri kaybeden Başbakan ve Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras, "Yeni Demokrasi dayandı. Zor şartlara rağmen ayakta." dedi. Samaras, "AB ve Euro grubu üyesi bir ülke teslim ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da bugün yapılan seçimlerden yaklaşık yüzde 27 civarında oy alarak ikinci parti çıkması beklenen Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Samaras, "Son ana kadar gerçeği söylediğim için rahatım. Uyarmak borcumdu. Umarım öngörüleri gerçek çıkar." diye konuştu.

Hükümetinin kalkınma ve tam olarak krizden çıkış temellerini attığını anlatan Samaras, AB ve Euro grubu üyesi bir ülkeyi devrettiğini söyledi. "Umarım bir sonraki hükümet, bu ülkenin yararı için bu değerleri korur" ifadelerini kullanan Yeni Demokrasi lideri Samaras, "Çok zor önlemler almak zorunda kaldık. Yanlışlar ve hakızlıklar yapıldı. Ancak çok daha kötüsünü öneledik." şeklinde konuştu. Yeni Demokrasi'nin ülkenin Avrupa yolculuğunun ve istikrarın garanti gücü olacağını anlatan Samaras, "Bugün bütçe açığı olmayan bir ülke teslim ediyorum." açıklamasında bulundu.

Seçim sonuçlarından memnun olmadığını belirten Samaras, son olarak şunu söyledi; "Ancak Yeni Demokrasi dayandı. 2012 seçimlerine göre sadece 2 puan oy kaybettik."

Editör: TE Bilisim