Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
ABD’nin eski İsrail Büyükelçisi Martyn Indyk, Binyamin Netanyahu’nun zaferiyle sonuçlanan İsrail seçimleri sonrası ülkenin politikasında bir değişiklik beklenmemesi gerektiğini belirtti. Seçimlerin İsrail halkının gözünde Filistin’in önemini de ortaya koyduğunu ifade eden Indyk, bu sonuçla İsrail halkının Filistin’e ‘Sizler bizim için öncelik değilsiniz’ mesajı verdiğini söyledi.

Indyk, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nün seçim sonrası düzenlediği seminerde konuştu. Enstitünün dış politika programı yöneticilerinden Indyk, İsrail seçimleri hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde partilerin kampanyalarında Filistin problemini gündemlerine almamalarının altını çizen Indyk, “Filistin seçim kampanyasında konuşulacak bir konu değil. İsrail’in birçok iç problemi var.” şeklinde konuştu. Indyk, İsrail’de ekonomik, sosyal ve dini problemlerin yaşandığını, hangi koalisyon olursa olsun hükümetin önceliğinin Filistin olmayacağını belirtti. Indyk, “Benim gördüğüm kadarıyla Filistin’de sıcak bir gelişme olmadığı takdirde İsrail’in tavrı değişmeyecektir.” dedi.

İran’ın halen İsrail’in birinci problemi olduğunu hatırlatan Indyk; İran, İsrail ve ABD üçgeninde izlenen politikalarda kısa vadede bir farklılık beklemediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim