Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya Sağlık Bakanı Yardımcısı Sergey Velmyakin, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da sigara yasağının genişletilmesi ile ilgili yasanın görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Her yıl ortalama 400 bin vatandaşın sigaraya bağlı hastalıklar neden ile yaşamını yitirdiğini ifade eden Velmyakin’e göre, sigaraya her yıl 20 milyar dolar harcanıyor. Bakan yardımcısı, sigara nedeni ile hastalananlara yönelik yapılan tedavi harcamalarını hesaplamanın ise neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Velmyakin yaptığı konuşmada, “Rusya’da erkeklerin yüzde 60’ı ve kadınların da yüzde 22’si sigara içiyor. Rusya’da toplam sigara kullananların sayısı 44 milyon. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl ortalama 400 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile yaşamını yitiriyor.” dedi.

RUSYA SİGARAYA 20 MİLYAR DOLAR HARCIYOR

Bakan Yardımcısına göre sigara erkeklerde ortalama yaşam süresini 9 yıl, bayanlarda da 5,6 yıl azaltıyor.

Rusya’nın sigaraya her yıl 600 milyar ruble (20 milyar dolar) harcadığını ifade eden Velmyakin, “Her bir Rus, yeni doğanlar dahil, 2011’de ortalama 4 bin rublenin üzerinde para harcadı.” bilgisini verdi.

Rusya’da sigara kullananlar günde ortalama 18 adet sigara içerken, bu rakam Avrupa ülkelerinde 12.
Sigara tüketimini 2020’ye kadar yüzde 50 azaltmayı planlayan Rusya, gelecek yıl yüzde 15 düşüş planlıyor. Buna göre sadece 2013’de ülkenin kazanacağı rakam 110 milyar ruble (yaklaşık 3,5 milyar dolar).
Editör: TE Bilisim