Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Irak'lı Şii lider Mukteda el Sadr, Irak baharının çok yakın olduğunu duyurdu. Irak’ta yaşanan siyasi krizleri hatırlatan Sadr, Nuri el Maliki hükümetini uyardı. Başkent Bağdat’ta basına açıklamada bulunan Mukteda el Sadr, Irak’ta iki haftadır Başbakan Maliki'ye karşı Sünnilerin başlattığı protesto gösterilerini ise desteklediğini açıkladı.
Başbakan Maliki'nin tavırlarını sert bir dille eleştiren Şii lider el Sadr, "Maliki, sorumluluklarını bırakıp suçu başkalarına atıyor. Bunun yerine öncelikle kendi politikasını değiştirsin. Sorumluklularını bilip göstericilerin isteklerine cevap versin. Kendine değil, halka kulak versin. Irak baharı da yakında gelecek" dedi.
Geçtiğimiz ay Bağdat hükümetine bağlı güvenlik güçleri Sünni Maliye Bakanı Rafe El İsavi'nin evine baskın düzenlemiş ve bazı korumalarını tutuklamıştı. Bunun üzerine protesto eylemleri başlatan Sünniler, Başbakan Maliki'nin baskıcı politikasını değiştirmesini istiyor.

Editör: TE Bilisim