Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre şirket CEO’larının en çok önem verdikleri alanın 'İnsan Kaynakları' olduğu ortaya çıktı. New York merkezli özel araştırma grubu Conference Board tarafından 943 CEO arasında yapılan ankete göre şirket yöneticilerinin karşılaştıkları en önemli zorlukların bölgelere göre değişiklik gösterdiği ancak birçok yerde 'İnsan Kaynakları'nın çözülmesi gereken en önemli sorun olarak görüldüğü ifade edildi.

2015 anketine göre en çok karşılaşılan zorluklar sıralamasında 'İnsan Kaynakları' birinci, 'Yenilikçilik-buluş' ikinci sırada yer alırken, 'Müşteri İlişkileri' 3. sırada yer aldı. Üst düzey yöneticilerin mücadele ettiği diğer zorluklar sırasıyla; operasyonel mükemmellik, süreklilik, kurumsal marka-itibar, devlet mevzuatı, global politika-ekonomik risk, global-uluslarası genişleme ve iş dünyasında güven şeklinde sıralandı.

Conference Board CEO’su Jon Spector, New York’taki Yabancı Gazeteciler Merkezi'nde (FPC) gazetecilere anketin detaylarını anlattı. Spector, önceki yıllara göre özellikle 'Müşteri İlişkileri' kategorisinin şirket üst yöneticilerinin önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını söyledi. Devletin şirketler için hazırladığı kurallar ve global politika-ekonomi riskler kategorilerinin geçtiğimiz yıllara göre daha az önemsendiğini belirten CEO Spector "CEO’lar global büyümeye karşı daha saldırgan davranabiliyor. Denetlenebilirlik, strateji geliştirme, müşteri ile daha dinamik ilişkiler geliştirme, sürdürebilirlik, yeniliklere açık olmak gibi konuları çok önemseniyor." dedi. Zorlukların bölgelere göre farklılık gösterdiğini kaydeden Spector, güvenilirliğin birçok şirket için ön planda olduğunu vurguladı. Ankete göre şirketlerdeki sürdürülebilirlik konusu ABD’de 10. sırada yer alırken, Çin’de 3. ve Hindistan’da 4. sırada yer aldığını ifade etti. Müşteri ilişkilerinin ABD ve Avrupa için ilk iki sırada yer alırken, Çin için 5. Hindistan için 6. ve Latin Amerika ülkelerinde ise 9. sırada yer alması dikkat çekti.

Devletin şirketlere hazırladığı mevzuatlar, ABD’deki üst düzey şirket yöneticileri tarafından önemli görülürken, Çin’de ise daha az önemsendiği belirtildi. ABD’deki CEO’ların devletin getirdiği kuralları daha dikkatli incelediğini belirten CEO Spector, yöneticilerin bu konuda muzdarib olduğunu dile getirdi. CEO’ların ABD’deki kuralları biraz daha sofistike bulduğunu kaydeden Spector "ABD’de kurallar biraz daha detaylı olabiliyor. Sofistike seviyesi yüksek. Çünkü uzun zamandır bu kurallar var. Çin ve Hindistan’da bu kurallar daha düşük seviyede yer alıyor. Mesela, Tayvan’da daha fazla katı kurallar olabilir ama cezai müeyyideleri ABD gibi değil. Bu nedenle bölgelere göre değişebiliyor." diye konuştu. CEO’ların yüzde 75’inin bir sonraki yılın şirket büyümesine önem verdiğine dikkat çeken Spector, yöneticiler için yetenek ve liderlik vasıflarının önemli olduğunu ifade etti. Spector, bir CEO olarak kendisinin de ilk 4 maddeye öncelik verdiğini ama 10. sırada yer alan iş dünyasında güven konusunun kendisi için 5.sırada yer aldığını açıkladı.

Editör: TE Bilisim