Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
İspanya'nın en önemli şenliklerinden Cabalgata de Reyes festivalinde siyahi kral Baltasar'ı canlandıran Senegalli bir göçmen polis tarafından gözaltına alındı.

Başkent Madrid'in Carabanchel mahallesindeki şenliklerde son altı yıldır 'Kral' olan Gamou Dieng (24), ülkede kaçak kaldığı gerekçesiyle sınır dışı edilecek.

Carabanchel mahallesinden 10'a yakın dernek, yarın yapılacak olan festivalde çocuklara hediye dağıtan üç kraldan biri olan Dieng'in serbest bırakılmasını talep etti.

Ülkede kaçak olarak kalmanın "gözaltına alınmak ve hapse atılmak için yeterli bir sebep olamayacağını" söyleyen mahalle sakinleri, Dieng'ın diğer krallar Melchor ve Gaspar ile birlikte her sene zenci Kral Baltasar'ı "karşılık beklemeden" canlandırdığını belirtti.

Mahalle sakinlerinin mektubu üzerine açıklamada bulunan polis yetkilileri, 1988 doğumlu Gamou Dieng'in kayıtsız olduğu için değil "tehdit ve güç kullanarak hırsızlık yapmaktan" dolayı gözaltına alındığını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde yakalanan Dieng'in daha önceden kaçak CD ve DVD satma gibi 6 sabıkası tespit edilirken, söz konusu şahıs için 10 Ocak tarihine kadar sınır dışı edilme kararının bulunduğu da bildirildi.

Senegalli göçmene isnat edilen suçlardan haberleri olmadığını ifade eden Carabanchel dernekleri sözcüsü Pedro Casas, bir eylemin suç olup olmadığına hakimin karar vereceğini söyledi.

Cabalgata de Reyes festivaline az bir süre kala 'krallarını' kaybeden Carabanchel mahallesi, çocuklara hediye dağıtmak üzere bir başka siyahi 'Kral Baltasar'ın arayışına çıktı.

Editör: TE Bilisim