Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Buz Figürleri Festivali başladı. Ülkede ilk defa düzenlenen bu etkinlik bir hafta boyunca meraklılara donmuş suyun güzellikleri sergilenecek. Eserler arasında Sibirya'da yaşayan Çukçilern prens ve prensesi, zaman tüneli temsili, temizliği temsil eden bir kadın, Eskimoların kullandığı iglu evi ve buz barı gibi çalışmalar yer alıyor.

Yaklaşık 100 blok buzdan elde edilen figürler arasında yer alan üzerinde şemsiye buluna buz topuyla küresel ısınmaya dikkat çekilmek isteniyor.

Festival esnasında buzun motorlu testere ve bıçkı ile kesilmesi ve daha sonra şekillendirilmesi de gösterildi. İlgi çeken diğer bir maket ise buzlu bar oldu. Bu atraksiyon için matkapla özel buz bardakları oluşturuldu. Bu bardaklarla meşrubat da ikram ediliyor.

İki metrelik dev insan figürü ise geleceğin telekomünikasyon araçlarını temsil ediyor.

Cihan'a konuşan organizatör temsilcisi Yuliya Mediçkova, figürlerin aslında günümüzün hayal prizmasından geçirilerek masal dünyasından alınan kahramanlar olduğunu belirtti. Özel pompalardan geçirerek saydam buzlar oluşturduklarını ifade eden Mediçkova, iki ay boyunca yavaş yavaş donan buzdan yapılan figürlerin festival boyunca erimeyeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim