Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Somali Tabii Kaynaklar Bakanı Abdirizak Omar Mohamed, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’de yaptığı Somali ziyaretinin kendileri açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "Somali krizini çözmek için Türk hükümeti çok sayıda uzman gönderdi. 20 yıl sonra Somali'de ilk kez milli bir hükümet başa geldi." dedi

Türkiye’nin ev sahipliğinde Nisan ayında yapılacak Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 10. Oturumu'na (UNFF-10) ilişkin İstanbul'da yapılan Hazırlık Toplantısının basına kapalı kısmında Somalili Bakan, 20 yıldan beri ilk kez milli bir hükümetin başa geldiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’de yaptığı Somali ziyaretinin kendileri açısından bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu ziyaretin sadece kendileri için değil, bütün bölge için anlamlı olduğunu ifade eden Mohamed, “Somali krizini çözmek için Türkiye hükümeti çok sayıda uzman gönderdi. Yoksulluk ve kurumların yapısallaşamaması bizim dezavantajımız oldu. Bütün planlarımızda Türkiye stratejik ortağımız oldu” dedi.

"İNSANLIK SOMALİ’DE SINIFTA KALMIŞTIR"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Başbakan Erdoğan’ı Somali’ye gidişini Somali ve Afrika için büyük bir açılıma sebep olduğunu ifade ederek, “Başbakanın talimatıyla bakanlık olarak çok sayıda ekip yolladık ve içmesuyu temini için orada kuyular açtık. Türkiye’de Somali’yi stratejik ortak olarak görmektedir. Başbakanımızın dediği gibi insanlık Somali’de sınıfta kalmıştır. Ama biz Türkiye olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Nijer Su İşleri ve Çevre Bakanı Issaka Issouofu da, 5. Dünya Su Forumu’ndan sonra “Türkiye’nin güzel şehri” İstanbul’un, BM 10. Ormancılık Forumu’nu ağırlayacağına işaret ederek, İstanbul’un dünya çapında su ve çevre ile alakalı konuların görüşüldüğü merkez haline geldiğini kaydetti. Bakan Issouofu, Nijerin bir orman ülkesi olarak kabul edilmemesine rağmen tropikal ve nemli alanlara sahip bir ülke olduğunu belirterek “Evlerde kullanılan enerjinin yüzde 83’ü ormanlardan elde ediliyor. Ayrıca ülkemizin ormanları iklim değişikliğine karşı olan mücadelede çok önemli” diye konuştu.

HER YIL 80 BİN DEKAR ALAN YOK OLUYOR

Nijer’de her yıl 80 bin hektar ormanın yok olduğunu ifade eden Issouofu, “Yıllık ağaçlandırılan alan ise 30 bin hektarı geçemiyor. Sonuç olarak 50 bin hektar ormanlık alan kayıp” şeklinde konuştu. Nijer’in kendi yanında Türkiye gibi bir ülkeyi görmekten çok memnun olduğunu söyleyen Issouofu Başbakan Erdoğan’ın ülkelerine yaptığı ziyaretin bu ilişkileri güçlendirmek adına çok önemli olduğunu vurguladı.

"NİJER’E HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLARIZ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Nijer’de yağışın düşük olduğuna işaret ederek Nijer’e her alanda her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Zaten orada açtığımız su kuyuları ve oluşturduğumuz dostluk ormanıyla da Nijer’in yanında olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim