TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Hafta başında Tayvan'ın doğusunda okyanus açıklarında meydana gelen ve batıya doğru ilerleyişini sürdüren Soudelor Tayfunu, adanın doğu kıyılarına ulaştı.

Tayvan Merkez Hava Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, saatte 200 kilometre hızla ilerleyen tayfun, Tayvan'ın doğu sahilindeki şehri Hualien'in 860 kilometre yakınına kadar ulaşmış durumda. Şimdiden yoğun yağış bırakarak etkisini göstermeye başlayan tayfunun, bugün akşam satlerinde ve yarın sabah etkisini artırarak devam edeceği belirtildi.

Filipinler'in kuzeyinden ilerleyip Tayvan açıklarına ulaşan Soudelor Tayfunu'nun şiddetli yağmur ve rüzgar getireceği vurgulanırken, yarın ülke genelinde resmi tatil ve sokağa çıkma yasağı ilan edileceği tahmin ediliyor. Ancak konuyla ilgini yetkili kurumlardan şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Daha çok yarın öğleden sonra etkili olacak Soudelor'un cumartesi günü Tayvan'ı terk edip Çin kıyılarına ulaşması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim