Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Sultanahmet Meydanı’nda 12 Ocak'ta düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Rudiger Faber (71) ve eşi Marianne Faber (73) için Brandenburg eyaletine bağlı Falkensee kasabasında anma ve cenaze töreni düzenledi. Belediye başkanının himayesinde gerçekleştirilen törene çok sayıda aile yakını, çifti tanıyan Falkensee sakinleri ve Türk toplumunu temsilen Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz katıldı.

Aile adına konuşan Faber çiftinin torunları Luise Faber, dedesinin ve babaannesinin hayatında yol gösterici olduğunu ve onlar gibi bir aileye sahip olduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi. Duygulu anlar yaşayan Luise Faber, dedesi ve babaannesinin kendisine "Bir gün bu ülkeden göçüp giderken arkanda iyi ve güzel hatıralar bırakmalısın." dediklerini ve kendilerinin o şekilde gittiklerini dile getirdi.

Terörizmin acısının Falkensee’ye kadar ulaştığını söyleyen belediye başkanı Heiko Müller, uluslararası terörizmin amacının insanları korkutmak olduğunu fakat bunu başaramayacağını dile getirdi. "Hep birlikte teröre karşı duracağız. Terörle mücadelede Türkiye ve Almanya’nın değil uluslararası toplumun ortak hareket etmesiyle başarı sağlanır." dedi. Terör saldırısı sonrası Türkiye’ye karşı bakışında herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyen Müller, “Terör dün Paris’teydi, şimdi İstanbul’da, yarın başka bir yerde de olabilir. Teröre karşı dünya olarak karşı durmalıyız. Sadece Türkiye’nin sorunu değil. Saldırı sonrası Türkiye’ye bakışımda bir değişiklik yok." ifadelerini kullandı.

Türk toplumunu temsilen anma törenine katılan Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, terörün her türlüsünü lanetlediklerini ve ailenin acısını paylaşmak için cenaze ve anma törenine katıldığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim