Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
 İç savaşın devam ettiği Suriye'den, Türkiye'ye karşı suçlamalar gelmeye devam ediyor. Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, Türk ordusunun "terörist gruplara direkt destek verdiğini" iddia etti. Konuyla ilgili BM'yi ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiğini belirten Caferi, BM'nin Türkiye'ye baskı uygulamasını da istedi.

"TÜRKİYE HÜKÜMETİ TERÖR ÇETELERİNE DESTEK VERİYOR"

Suriyeli Sana Haber Ajansı'nın yansıttığı habere göre, Büyükelçi Caferi, RT kanalına verdiği demeçte Lazkiye kırsalının kuzeyindeki durum konusunda BM ve Güvenlik Konseyine 5 resmi mektup gönderildiğini, bu mektuplarda da Türkiye hükümetinin "tekfirci ve kiralık terör çetelerine direkt ve dolaylı desteği" hakkında belgelerle ayrıntılı bilgi takdim edildiğini dile getirdi.

Ayrıca, Keseb Bölgesine saldıran "teröristlerin Türkiye toprakları üzerinden girdiğini" savunan Caferi'nin "Türk tankları, topları ve savaş uçaklarının onlara direkt destek verdiği" iddiaları aktarıldı. Caferi'ye göre Türk hükümetinin amacının Suriye ordu birliklerini meşgul etmek.

"TERÖRİSTLER KİMYASAL SİLAH KULLANIP SURİYE'Yİ SUÇLAYACAKLAR"

Beşar El Caferi, "terör" gruplarının kimyasal silah kullanarak Suriye hükümetini suçlama planlarının kesinleştiğini söyledi ve yakaladıkları telsiz görüşmelerine atıfta bulunarak "teröristlerin" gaz maskesi temin etmekle olduğunu öne sürdü. Caferi'ye göre "terör" grupları Adra Bölgesindeki Sükkar Mevkiini havaya uçurmak için intihar saldırısı düzenlemeyi planlıyor.

"BM TÜRKİYE'YE BASKI UYGULAMALI"

Haberde, Beşar El Caferi'nin BM ve güvenlik konseyinden Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar rejimleri başta olmak üzere "terörü" destekleyen devletlere baskı uygulanması ve destekledikleri "teröristlerin" en azından kimyasal saldırılarda bulunmalarını önlemeye zorlamasını istediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim