Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Suriye'de ateşkesin sağlanmasına dair çabalar kapsamında Almanya'nın Münih şehrinde yapılan Suriye Destek Grubu toplantısında ilerlemenin sağlandığı bildirildi.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıda, Rusya'nın kuşatma altındaki 15 yerleşim merkezine önümüzdeki haftadan itibaren havadan yardım malzemesi atması ve BM'nin bu yerlere karadan ulaşması, Rus ve Suriye hava saldırılarının durdurulmasına yönelik plan ele alındı. Rusya'nın 1 Mart olarak teklif ettiği ateşkes tarihinin daha erkene alınmasına onay verip vermeyeceği ise netleşmedi.

Bu akşamki müzakereler öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise aralarında Çavuşoğlu'nun da olduğu müttefik bakanlarla görüştü. Suriyeli muhalifleri kabul eden Kerry, Lavrov ile ikili görüşme de yaptı. Çavuşoğlu, Katarlı ve Suudi mevkidaşlarıyla da ayıca görüştü. Katılımcılar, ABD'nin Rusya'ya karşı ateşkes için daha kararlı bir duruş sergilediğini ifade etti. Rusya'nın da , Esed'in ülkenin önemli bir bölümünü kontrol altına alması dolayısıyla ateşkese rıza gösterebileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim