TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kantonları, Rusya'nın başkenti Moskova'da temsilcilik açtı. Açılış törenine; Cezire, Kobani ve Afrin'den temsilcilerin yanı sıra çok sayı davetli katıldı.

Açılışa Türkiye’den HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eş Başkanı Ferhat Patiyev, PYD Rusya Temsilcisi Abdusalam Ali ve Suriye Kürtleri Avrupa ve ABD Temsilcisi Senam Muhammed katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kürt Sivil Toplum Kuruluşları Uluslararası Birliği Başkanı Merab Şamoyev, Moskova'da çok önemli bir gelişmeye şahitlik ettiklerini vurguladı. Şamoyev,"Bugün Moskova’da Kuzey Kürdistan ve Suriye Kürdistanı için tarihi bir gün. Bunun (temsilciliğin)Kürt sorununun siyasi çözümünde etkili bir rol oynayacağını umuyorum. Ayırca bugün buradaki temsilcilik açılışının, dünyanın diğer noktalarına da örnek olacağını umuyorum. Rusya büyük bir devlet. Moskova Orta Doğu'nun önemli bir aktörü. Sadece aktörü değil, aynı zamanda Orta Doğu’da senaryo yazan bir güç." dedi.

Açıklamaların ardından Senam Muhammed ve söz konusu temsilciliğin Moskova Başkanı Rodi Ahman kurdeleyi kesti.

Yetkililer, temsilciliğin yasal açıdan Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu olarak faaliyet göstereceğini ve aynı zamanda elçilik formatında çalışacağı belirtti.

Editör: TE Bilisim