Saldırıda yaralanan 54 Suriyeli Kilis'e getirilirken, kente izinli doktorlar hastaneye çağrıldı. Yaralılardan 7'si hayatını kaybetti.

YARALILAR KİLİS'E GETİRİLDİ

Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar bugün sabah saatlerinden itibaren Halep'in Azez, Mera ile Telrıfat ilçelerine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybederken onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Suriyeli yaralılar, özel araçlar ile Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'na getirildi. Burada bekletilen ambulanslara alınan yaralılar götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların getirilişi aralıklarla devam ederken, tedaviye alınan Suriyeli sayısının ise 54'ye ulaştığı bildirildi. Yaralılardan durumu ağır olan 7'si ise yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

İZİNLİ DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞIRILDI

Hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü, başta doktorlar olmak üzere izinli tüm personele göreve çağırdı. Polis ve jandarma da hastanede güvenlik önlemini arttırdı. Suriyeliler hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını ileri sürdü.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

ÖLÜ SAYISI 13'E YÜKSELDİ 

Suriye'nin Halep iline bağlı Azez, Mera ve Telrıfat İlçeleri'ne düzenlenen hava saldırısında yaralanarak Kilis'e getirilen 65 kişiden 6'sı daha öldü. Kilis'te bugün yaşamını yitiren Suriyeli sayısı 13'e yükseldi. Kilis'te tedavi gören yaralılardan sağlık durumu ağır olanlar Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana'daki hastanelere sevk ediliyor.

Editör: TE Bilisim