ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı! ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı!
 Rus Kommersant gazetesi, iki askeri kaynağa dayanarak, 2017'nin son günü Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssünün saldırıya uğradığı ve 7 savaş uçağının yok edildiğini iddia etti.

Rusya’nın asker göndererek Suriye ihtilafına resmen dahil olduğu Eylül 2015 tarihinden buyana Hmeymim üssüne en ciddi saldırının 5 gün önce 31 Aralıkta düzenlendiği yeni ortaya çıktı.


Havan toplarıyla açılan ateş sonucu 7 uçakla bir mühimmat deposu havaya uçurulmuş. Rus askerleri arasında ölü ve yaralı sayısı hakkında ise bilgi verilmiyor.


Kommersant gazetesinin “Hmeymim ateş altında” başlığıyla duyurduğu haberde kim olduğu belirlenemeyen gurubun havan toplarıyla üsse saldırı düzenlediğini duyurdu.


Rusya’daki iki farklı askeri kaynaktan haberi doğrulattığını vurgulayan gazete, 4 adet SU-24 bombardıman uçağı, 2 adet SU-35 avcı uçağı ve  AN-72 nakliye uçağı yok edilmiş. 7 uçağın yanı sıra mühimmat deposu olarak kullanılan binaya bomba isabet etmesi sonucunda burası da havaya uçmuş. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı ve kaç kişinin yaralandığı bilinmiyor bilgisini geçti.

(Kaynak: Yeniçağ)




Editör: TE Bilisim