Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Suriye'nin İdlib şehrine bağlı İştebrak köyünde 35 kişinin kurşuna dizildiği gerekçesiyle Hollanda'da protesto gösterisi düzenlendi.

Lahey Alevi Bektaşi Kültür ve Tanıtma Derneği (DAB-DER) tarafından Spui Meydanı’nda düzenlenen gösteride; 'Alevi diye kurşuna dizildiler', ' Katliama sessiz kalma', 'Bunları yapanlar insan değildir' ve 'Alevi-Sünni kardeştir' dövizleri taşındı.

DAB-DER adına açıklama yapan Muharrem Cengiz, İştebrak'ta katledilenlerin sivil olduğunu savundu ve "Bu sadece Alevilerin meselesi olmamalı. Ülkemizde ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan Sünni kardeşlerimizin de böyle katliamlarla bir inancı dünyaya böyle tanıtması kabullenecek bir şey değil. Dolayısıyla bu katillerin İslam adına yapmış oldukları katliamlara, sadece Alevi toplumu değil, Alevilerin dışındaki Sünni kardeşlerimizin de şiddetle karşı çıktığını biliyoruz." dedi.

Nusayri köyü İştebrak'ı ele geçiren gruplar ise çatışmalarda yaralanan siviller olduğunu fakat onların tedavi edilmesini sağladıklarını savunmuştu.

Editör: TE Bilisim