İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Rusya’nın Lazkiye üssündeki jetlere her an havalanmak üzere ‘hazır ol’ emri verildiği açıklandı.

Türk jetlerin Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Rusya, Lazkiye üssüne S-400 hava savunma füze sistemi yerleştirdi. Operasyona çıkan uçaklara ise Su-34 jetlerinin eşlik etmesi yönünde karar alınmıştı. Rus Su-34 uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği yönündeki açıklamaların ardından Rusya, Suriye’deki üssüne yeni model Su-35 uçaklarını gönderdi.

Suriye üssünde görev yapan ve ismi açıklanmayan Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri temsilcisi gazetecilere yaptığı açıklamasında yeni getirilen Su-35 uçakların 24 saat boyunca her an havalanmaya hazır bir şekilde nöbette olacağını açıkladı. Temsilci, "Su-35’ler ikişer adet olmak üzere bir dakika içinde her an havalanacak şekilde 'hazır ol'da bekleyecekler. Su-35’lerin görevleri operasyona çıkan uçakları kollamak olacak. Su-35’ler 400 kilometrelik alanda görüş mesafesini 360 dereceye kadar çıkarıyor.” dedi

Temsilcinin verdiği bilgiye göre Su-35’ler sinyal bozucular sayesinde görünmez hale gelebiliyor ve aynı anda tespit ettiği 8 hedefi vurabiliyor. Çok amaçlı kullanılan Su-35’lerin 8 ton yük alabildiği ve her türlü bomba çeşidi taşıyabildiği ifade edildi.

Gelecek 30 yıl için tasarlanan ve yüksek teknoloji ile donatılan Su-35S’ler 4++ nesil savaş uçağı olarak nitelendiriliyor.

Editör: TE Bilisim