Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Suriye’den tahliye olmak isteyen 77 Rusya vatandaşı Rusya Acil Durum Bakanlığı’nın gönderdiği iki uçakla Beyrut’tan alınarak Rusya’nın başkenti Moskova’ya getirildi. Suriye’nin farklı bölgelerinden dört ayrı otobüsle Rusya vatandaşlarının Beyrut’a getirildiği ifade ediliyor.

Genelde kadın, çocuk ve Rusya vatandaşı olan Suriyeli eşlerin bulunduğu uçakların ilkinde 28 kişi, ikincisinde de 49 kişi bulunuyordu. Domodedovo havalimanında tahliye edilen Rusya vatandaşlarına yönelik sağlık destekleri verilirken, göçmen servisi yetkilileri yasal işlemleri gerçekleştirdi.

Rusya’nın Halep’te bulunan başkonsolosluğunu kapatmasının ardından gerçekleşen tahliye dikkat çekerken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Şam’da bulunan Büyükelçiliğin çalışmalarının devam ettiği, ancak personel sayısında kısıtlamaya gidilebileceğini açıkladı.

Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Büyükelçilik görevlileri, Suriye’de 8 bin 8 Rusya vatandaşının kayıtlı olduğunu, 25 binin üzerinde Rus bayanın ise Suriyelilerle evlendiklerinin tahmin edildiğini belirtti. Yetkili, Suriye’de ne kadar Rusya vatandaşının kaldığının tespit edilmesinin ise imkansız olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Birinci Yardımcısı Andrey Denisov, tahliyelerin büyük bir operasyonun başlangıcı olmadığını, uçakların bölgeden tahliye olmak isteyen insanlar için gittiğini söyledi.

Tahliye için karayolunun seçilmesinin Şam Havalimanı çevresinde çatışmaların yoğunlaşması gerekçe gösterilirken, bölgeden binlerce Rusya vatandaşının tahliye olmak isteyebileceği belirtiliyor. İlk kafilede daha çok evlerini kaybeden Rusya vatandaşlarının olduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre Mart 2011’den bu yana Suriye’de devam eden iç savaşta 60 bin kişi yaşamını yitirirken, sivil savaştan kaçan 600 bin kişi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Editör: TE Bilisim