Amerikan CNN televizyonu, Suudi Arabistan’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak “elçilikte sorgulama sırasında öldüğünü kabul edecekleri yönünde bir rapor hazırladığını” iddia etti. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasında "kontrol dışı unsurlar" olabileceğini söyleyip onları "katiller" olarak nitelemesi de bu senaryonun devreye sokulacağının sinyali olarak görülüyor. 


KONSOLOSLUKTAKİ SORGUDA ÖLDÜ
CNN televizyonu, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra haberalın amayan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir iddia ortaya attı. Televizyonun, ismini açıklamadığı iki farklı kaynağa dayandırdığı iddiasına göre Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu içerisinde yapılan sorgulama sırasında hayatını kaybetti.

ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı! ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı!

YANLIŞ GİDEN BİR SORGU SONUCU
Haberde Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak “elçilikte sorgulama sırasında öldüğünü kabul edecekleri yönünde bir rapor hazırladığı” belirtildi. Buna göre Suudi yetkililer, Cemal Kaşıkçı'nın ölümünü yanlış giden bir sorgu sonucu olduğunu kabul edecekbir rapor hazırlıyor.

RİYAD'A GÖTÜRÜLECEKTİ VE KRAL'IN HABERİ YOKTU
CNN'e göre, raporda operasyonda aslında Kaşıkçı'nın Riyad'a götürülmesinin amaçlandığı ancak işlerin ters gittiği anlatılacak. Kral Salman'ın operasyona onay vermediği öne sürülecek,"Suçlular cezalandırılacak" denilecek.

TRUMP 'KONTROL DIŞI UNSUNLAR' DEDİ
ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasında "kontrol dışı unsurlar" olabileceğini söyledi. Trump bu unsurları "katiller" olarak nitelendirdi. Amerikan CNN televizyonu ise Suudi Arabistan'ın, Kaşıkçı'nın "yanlış giden bir sorgu sonucu öldüğüne" dair bir rapor hazırladığını öne sürdü.

MİNAREYE KILIF BULMA HAZIRLIĞI
CNN'nin iddiasının ardından Suudi yönetimini aklamak için Suudilerin doğal müttefiklerinden Dubai’nin polis şefi de devreye girdi. Dhahi Khalfan, “Diyelim ki Cemal Kaşıkçı Konsolosluk’ta kalp krizinden öldü o zaman Suudi Arabistan'ın cesedi ülkesine taşıması ve adli tıp yoluyla ölüm nedenini araştırması meşru hakkıdır” açıklaması yaptı.

Editör: TE Bilisim