Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Uluslararası Türk Okulu'nda coşkuyla kutlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Türkiye Riyad Büyükelçiliği Müsteşarı Sadi Altınok, büyükelçilik personeli, misafir yabancı okul temsilcileri, işadamları ve bu ülkede yaşayan Türkiye vatandaşları katıldı. Etkinlikte, şiirle okunarak çeşitli konuşmalar yapıldı. Törende Riyad Uluslararası Türk Okulu öğrencileri, Türkiye'nin folklor zenginliklerini sergiledi. Bayram coşkusunu yaşayan çocuklar şarkılara eşlik ederek mutluluklarını ifade etti.
Türkiye dışındaki ülkelerden öğrencilerin milli kıyafetleriyle yaptığı gösteriler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrenci velileri gösteriye çıkan çocuklarını görüntülemek için birbiriyle yarıştı. Bazı velilerin duygulandığı gözlemlendi.
Programa Riyad'da bulunan; Almanya, Pakistan, Etiyopya, Eritre, Hindistan ve Japonya uluslararası okulları da katıldı. Programa ilk defa katılan Japonyalı minikler gösterinin sonunda Türkçe "teşekkür ederiz" dedi. Duygularını dile getiren Türk öğrenciler Meryem Nur ile Derya Açıkbaş 23 Nisan’ı çok sevdiklerini dile getirdi.
Riyad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ruhi Kılıç, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'da bulunan sekiz okulumuzda 23 Nisan etkinlikleri kutlandı. Tam bir uluslararası bayram oldu. 9 ülkeden çeşitli folklor ekipleri, çocuk gösteri grupları katıldılar." dedi.

Editör: TE Bilisim