Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Fifa bölgesinde yaşayan kabileler, son dönemlerde yaşanan çatışmaların ardından gönüllü korucu oldu. Sınırdaki bölgelerde, kabilelerden korucu olarak görev yapanların sayısı ise 10 bine ulaştı.

Cizan kentine bağlı Fifa bölgesindeki çok sayıda kabileden oluşan binlerce gönüllü silahlı korucu, dağlık olan bölgelerinin zorluğu yüzünden araçların ulaşamadığı yerlerde Suudi Silahlı Kuvvetleri'ne yardım ediyor. Bölgelerini, sınırlarını Yemen'deki Husilerden gelebilecek tehlikelere karşı koruduklarını belirten kabileler, yaya olarak devriye gezip nöbet tutuyor.

Cihan Haber Ajansı çatışmaların yaşandığı bölgeye giderek kabile ve kabile reisleri ile görüştü. Dağlık Fifa bölgesinde yaşayan kabileler başlarındaki sorumlular ile Yemen sınırına yakın bir yerde toplanarak oradan nöbet tutacakları ve keşif yapacakları yerlere dağılıyor. Aralarında yaşlı, genç, öğrenci, öğretmen, emekli askerin de bulunduğu gönüllü korucular, ellerinde çoğu kalaşnikof silahlar, tabanca, tüfeklerle ve dürbünlerle sınırı koruyor.

Kabile reisleri buraya anlaşamaya, yardım etmeye kendilerinden istenen bir şey olup olmadığını öğrenmeye geldiklerini belirtti. Kabile reisleri ayrıca şu şekilde söz verdi: "Allah'a, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sas) ve başında Hadim-ül Haremeyn'in bulunduğu hükümete 'ahitte' bulunuyoruz."

"Biz sınır bölgesinde olmamız hasebiyle bu gurupları oluşturduk" diyen, el-Hakemeyn kabilesi Şeyhi olan Ahmet Hakemi yaptığı açıklamada, "Durumdan istifade ederek güveni bulandıracaklara karşı bölgede, arabaların ulaşamadığı yerleri tarıyoruz." ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE, 10 BİN KORUCU VAR

'Burada kimler ve neden var?' sorusuna Şeyh Hakemi, "Biz bütün durumlarda silah kullanabilecek emekli, deneyimli yaklaşık 10 bin savaşçı kaydettik ve bunları guruplara ayırıyoruz." dedi. Ordularının önde savaştığını ve onların mutlaka askerleriyle birlikte olmaları gerektiğine dikkat çeken Hakemi kabilesi Şeyhi, "Güvenlik güçleriyle kaynaşmak, okulların, camilerin ve toplu yerlerin çevresinde güvenlik önlemlerini arttırmak için buradayız. Çok şükür ülkemiz güvende." diyerek, savaşın olması durumunda kendilerinin hazır olduklarını kaydetti.

Yahya Cabir el-Fifa ise "Biz vatanımıza karşı görevli olduğumuzu hissediyoruz. Biz Fifa ve diğer kabile üyeleri, bütün kabileler güven için görevimizi biliyoruz." dedi. El-Fifa, "Akidemizi, vatanımızı, ülkemizi ve hükümetimizi savunmak için canımızı, malımızı her şeyimizi feda etmeye hazırız." diyerek sözlerini tamamladı.

Gönüllü koruculardan Ferhan el-Zulmi ise açıklamasında, "Barışçıl olarak gelene karışmayız. Ancak silah taşıyan, niyeti kötü olana karşı hazırız." dedi.

Öte yandan, Korucu kabile üyeleri sık sık nöbet tuttukları bölgelerde, sınırdan geçmeyi düşünen kaçakçıları ve Husileri korkutmak amacıyla uyarı ateşi açıyor.

Editör: TE Bilisim