TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Yunanistan'da bugün yapılan seçimlerden zaferle çıkan Radikal Sol Koalisyon (Syriza) lideri 40 yaşındaki Aleksis Çipras, "Yunanistan yeni bir sayfa açıyor. Yunan halkı tarih yazdı. Memorandum ve Troyka geçmişte kaldı." dedi.

"Bugün Yunanlar tarih yazdı" diyen Çipras, zafer konuşmasını başkent Atina merkezindeki Propilia Meydanı'nda toplanan onbinlerce partiliye yaptı. Çipras, şöyle konuştu: "Net, güçlü, egemen halkın reddedilemeyecek yetkisiyle Yunanistan yeni bir sayfa açıyor. Yıkımın kemer sıkma politikalarını arkasında bırakıyor. Memorandumlar ve Troyka artık geçmişte kaldı. Halkın bize sadece açık çek değil ulusal yeniden doğuş verdiğinin de tam olarak farkındayız."

Yarından itibaren sıkı bir çalışma sürecine gireceklerini belirten genç lider, "Ülkeyi yeni temeller üzerine inşa edeceğiz. Bügün galip ya da mağluplar yok." vurgusunda bulundu.

Yurtdışına çalışmak için gitmek zorunda kalanlara geri dönmeleri çağrısı yapan Çipras, "Bütün Avrupa halkları kemer sıkma politikalarına ve ortak Avrupa geleceğini felakete sürükleyenlere karşı mücadele veriyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim