Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Tacikistan'da 1 Mart'ta yapılan parlamento seçimlerinin resmi sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni milletvekilleri bugün işbaşı yaptı.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın başkanlığını yaptığı Tacikistan Demokratik Halk Partisi yüzde 65,2 oy alarak yine Meclis'e en çok milletvekili gönderen parti oldu. Bunun yanı sıra Tacikistan Tarım Partisi yüzde 11,8, Tacikistan Ekonomik Reform Partisi yüzde 7,6, Sosyalist Parti yüzde 5,5 oy alarak meclise milletvekili gönderen diğer partiler oldu.

Muhalif partilerden Tacikistan Demokrat Partisi yüzde 1,7 ve Tacikistan İslami Uyanış Partisi yüzde 1,5 oy aldı ve yüzde 5 barajını aşamayarak meclis dışında kaldı. İktidar partisine ciddi şekilde muhalefete eden iki partinin baraja takılmasıyla meclis yeni döneme muhalefetsiz girmiş oldu. İslami Uyanış Partisi, bir önceki dönemde mecliste 2 vekil ile temsil edilmişti.

Tacikistan Meclisi'nin alt kanadı olan Meclis-i Namoyandagon (Temsilciler Meclisi) üyeleri bugün toplandı. Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın da katıldığı meclis oturumunda başkanlığa Ukurcan Zuhurov yeniden seçildi. Meclis-i Namoyandogan'da 63 milletvekili bulunuyor. Bu milletvekillerin 51'ini İmamali Rahman'ın partisine üye.

Editör: TE Bilisim