Ankara Tıp Fakültesi’nde okuyan Tanzanyalı Waziri Juma Msangi MHP’lilerden etkilenerek ülkücü oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hayran olan Msangi’nin hedefi ise kendi ülkesinde de MHP benzeri bir parti kurarak milliyetçiliği geliştirmek.

MHP’nin Salı günkü grup toplantısı sonrası Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden 25 yaşındaki Tanzanyalı ülkücü Msangi, Bahçeli ile bir süre sohbet etti. Devlet Bahçeli, kendisini ‘Tanzanya kökenli ülkücü’ olarak tanımlayan konuğuna“Madem ülkücü harekete sempati duydun, gönül verdin. Senin diğer adın Alp olsun. İrtibatta olalım” dedi.

Artık ülkücü camiada adı Waziri Alp Juma Msangi Vatan gazetesine nasıl ülkücü olduğunu anlattı:

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti

“3,5 yıldır Türkiye’deyim. Siyaset ve günlük politikayı takip etmeyi seviyorum. Türkiye’de öğrenim gören bir yabancı olarak, milliyetçi insanların yabancılara bakış açısını merak ediyordum. ‘Acaba Naziler gibiler mi?’ diye düşündüğüm bile olmuştu. İçimden bir ses ‘Kim bu ülkücüler?’ diye araştırmamı söyledi.

MHP'YE SEMPATİ DUYMAYA BAŞLADIM

Okuldaki en yakın arkadaşım Alparslan Ertenlice, ülkücü harekete gönül veren bir arkadaşım. Onun ve çevresindeki insanların sözünde duran, dürüst, vatansever ve ülkeyi korumak isteyen gençler olduğunu gördükçe MHP’ye sempati duymaya başladım.

BOZKURT İŞARETİ YAPTIM

Alparslan ve babasına Bahçeli ile tanışmak istediğimi söyledim. Bu isteğim çok hoşlarına gitti ve tamam dediler. 15 günlük sömestr tatili için Alparslan’la birlikte Tanzanya’ya gittik. Bana sembolik olarak ülkü ocaklarının Tanzanya temsilcisi olduğumu söyledi. Bahçeli’ye hediye olarak geleneksel Afrika haritası ile ülkemde çekilen fotoğraflardan aldım. Bahçeli ile buluşmamızda hediyelerimi takdim ettim. Çok mutlu oldu. ‘Senin adın Alp olsun’ dedi. ‘Onur duyarım efendim’ diyerek, Bozkurt işareti yaptım. Bahçeli babacan, sevimli ve mütevazi bir insan.

ESKİ ÜLKÜCÜLERİ ARAŞTIRIYOR

Eski ülkücülerin hayatını okuyorum. Türkeş’i araştırıyorum. Dokuz Işık kitabını okuyacağım. Bir keresinde Ankara Ülkü Ocakları’na gitttim. Dışarıdan anlatıldığı gibi şiddet yanlısı faşizan insanlar değiller. Beni sevdiler. Yabancı görmediler. Hepsi bana sarılmıştı.”

TANZANYA MHP'SİNİ KURACAK

Tanzanya’da vatanseverlik ve milliyetçilik duygularının gelişmiş olmadığını söyleyen Tanzanyalı ülkücü Msangi “MHP ve Bahçeli’yi rol model alıp Tanzanya MHP’sini hayat geçirmek istiyorum. Umarım bir gün Bahçeli’yi de ülkemde ağırlarım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim