Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Tayland’ın devrik Başbakanı Thaksin Shinawatra, başkent Bangkok’taki taraftarlarına video konferansla hitap etti.

Bangkok'taki Ratchaprasong Meydanı bir kez daha kırmızıya boyandı. Siyasi aktivistler, 2010’da Bangkok'un ticari merkezinde haftalarca süren işgalin sertçe bastırılmasının üçüncü yıl dönümünü andı.

Kırmızı gömlekliler olarak bilinen Shinawatra taraftarlarının Ratchaprasong Meydanı'nda düzenlediği gösteriye yaklaşık 30 bin kişinin katıldığını tahmin ediyor. “Arkadaşlarımız boş yere ölmemeli” yazılı pankartın önünde konuşan kırmızı gömleklilerin liderleri, "Sayımız, hareketimizin hala var olduğunu ve güçlendiğini gösteren bir kanıttır." mesajını verdi.

Gösteriye 30'a yakın Budist rahip katılırken, 2010 yılındaki karışıklıkta ölen 19 Budist rahip için dua etti. Diktatörlüğe Karşı Demokrasi Hareketi (UDD) Başkanı Tıda Tavornseth, "Biz göstermek istiyoruz ki, kırmızılar kaybolmadılar. Hala ayaktayız ve hala doğruyu bulmak için mücadele veriyoruz." diye konuştu.

Bu arada Tayland’ın devrik Başbakanı Thaksin Shinawatra, video konferans yöntemiyle kırmızı gömleklilere hitap etti. Yurt dışında sürgünde olduğunu, ülkenin bir an önce 2010’daki olayların soruşturmasını sonuçlanması gerektiğini belirtti. Shinawatra, “Farklı görüşlere sahip olabiliriz, ama biz adalet ve demokrasi için birleşik mücadele etmeliyiz." dedi.

Yaptığı ve yapacağı her şeyin ülkesi için olduğunu savunan Thaksin Shinawatra, ilerisi için umutlu olduğunu, bütün sorunların çözüleceğine inandığını söyledi.

Tayland’da 2010'daki şiddet olaylarında çoğu sivil 91 kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim