Başbakan Tayyip Erdoğan’ın büyük başarısı… Erdoğan “pazarlık masasına” oturduğu bebek katili Abdullah Öcalan’ı, dünyanın en prestijli dergisi Time’ın 100 etkili kişi listesine sokmayı başardı. 14 yıldır İmralı’da yatan ve hiçbir etkinliği olmayan Öcalan’ı, yanlış açılım politikası sayesinde listeye sokmayı beceren Erdoğan’ın kendisinin listede olmaması ise dikkat çekti. 

Time dergisinin her yıl açıkladığı ‘yılın en etkili 100 ismi’ listesine bu yıl Türkiye’den Öcalan’ın yanısıra Fethullah Gülen de girdi. Öcalan ve Gülen, bu yıl beş kategoriye ayrılan listede “Liderler” kısmında yer alıyor.

TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;

Öcalan ve Gülen’in tanıtım metinlerini yazan isimler de ilginç. Öcalan’ın profili İrlanda Kurtuluş Ordusu’nun (IRA) siyasi kanadı Sinn Fein’in lideri Gerry Adams’a ait.

Gülen’in profilini ise Türkiye konusundaki “Crescent and Star: Between Two Worlds” kitabının yazarı Stephen Kinzer yazmış. Listede yer alan isimler hakkında kısa bilgilerin verildiği kısımda Fethullah Gülen’in “dünyanın en dikkat çeken dini liderlerinden biri olduğu” ifade edildi. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde mütevazi bir hayat sürdüğü belirtilen Fethullah Gülen’in hoşgörü mesajları verdiğine de vurgu yapıldı. Metinde ayrıca 140 ülkede açılan okullara ve dünyanın dört bir yanında gönüllü olarak çalışan doktorlara da değinildi.

Liste, 1998′de bir paneldeki tartışma sonucunda ilk defa oluşturulmuş, gördüğü yoğun ilgi üzerine geleneksel olarak her yıl TIME tarafından düzenlenmeye başlanmıştı.

Listede ‘En etkili 25 lider’, ‘En etkili 25 kahraman’, ‘En etkili 25 sanatçı’, ‘En etkili 25 düşünür’ şeklinde 4 kategori bulunuyor.


PAPA VE KİM YONG UN DA LİSTEDE

TIME100′ün liderler kategorisinde Papa Francis, Kuzey Kore lideri Kim Yong Un da yer aldı. Liderler kategorisindeki isimler şöyle: John Brennan, Park Geun-hye, Yair Lapid, Wayne LaPierre, Kamala Harris, Fethullah Gülen, Xi Jinping, Wilfredo De Jesús, Tom Coburn, Kim Jong Un, Abdullah Ocalan, Enrique Peña Nieto, Elena Kagan, Joe Biden, Susana Martinez Mario Draghi, Joyce Banda…


Editör: TE Bilisim