ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı! ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı!

‘Terör seviciliği’ ile bilinen ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kızı Chelsea ile birlikte YPG/PKK’lı kadın militanlraın hayatını anlatan bir skandala imza attı.

Dizisini çekecekler... Clinton ailesinden YPG/PKK'ya skandal destek!

ABD’nin terörist seviciliği, dizi film oluyor. Eski ABD Dışişleri Bakanı ve eski ABD Başkanı Bill Clinton’un eşi Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın prodüksiyon şirketinin, Suriye’nin Kobani şehrindeki terör örgütü PKK/YPG’li kadınları anlatan kitabın TV dizisi haklarını satın aldığı bildirildi.

Clintonların ortağı olduğu HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon’ın Suriye’nin kuzeyinde ABD Ordusu ile koordinasyon halinde faaliyet yürüten YPG saflarında savaşan kadınları anlatan “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikâyesi” kitabının TV haklarını aldığı kaydedildi. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Hillary, “Kobani’nin Kızları hikâyesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Kobani’nin Kızları, adalet ve eşitlik için savaşan cesur, meydan okuyan kadınların olağanüstü bir anlatımı” ifadelerini kullandı. Clinton ve kızı Chelsea, insan hikayelerine odaklanan içerikte film, TV ve dijital platformlar için belgesel ve drama yapımlar oluşturmak amacıyla diğer bir ortak dahil Aralık 2020’de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.

be852e0c907d0625ed8508130a78e6d1-l-660x330.jpg

Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki faaliyetlerine ABD başta olmak üzere batı medyası tarafından sıkça yer veriliyor. Bununla birlikte, ABD hükümeti de bölgedeki militanlara büyük miktarda para ve her tipte silah ile teçhizat yardımında bulunuyor.

Son olarak da, YPG ile ABD arasında Suriye’nin kuzeyindeki petrol yataklarının korunma ve modernizasyonu için anlaşma imzalanmıştı. Türkiye de, YPG’yi, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de terör örgütü olarak kabul edilmesini istiyor. Buna karşın başta ABD olmak üzere Batı, Ankara’nın bu görüşüne karşı çıkıyor.

Editör: TE Bilisim