Avustralya’nın etkin gazetelerinden biri olan  The age gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Senegal’nin başkenti Dakar’a uçmak için Türk Hava Yollarını tercih eden Amerikalı çiftin bilgileri  yanlış girilmiş. Uçuş kodlarını girmekle sorumlu olan görevli  havalimanı kodunu yanlış girince ABD’li çift  Bangladeş’in başkenti Dakka’ya uçurulduğu haberi ortalığı karıştırdı.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

ABD’li Valdivieso çifti, uçağa bindiklerinde Senegal’e gitmeyi planlıyorlardı ama talihsiz çift kendini Bangladeş’te buldu. İlginç olay THY uçağında yaşandı. Los Angeles’tan İstanbul aktarmalı Senegal’e gitmek isteyen ABD’li çift, Senegal’in Dakar kenti yerine Bangladeş’in Dakka uçağına binince yolculuk tam anlamıyla kabusa dönüştü.Boeing 777-300ER ile non-stop Los Angeles’tan İstanbul Atatürk Havalimanı’na uçan çift, 4 saatlik beklemenin sonunda biletlerinde Dakar yerine Dakka yazdığı için bu ayrıntıya dikkat etmedikleri için Dakka uçağına bindi. Kokpit ekibinin, ‘Dakka’ya alçalıyoruz’ anonsunu Dakar’ı yanlış söylediler herhalde şeklinde yorumlayan çift, uçak indikten sonra kendilerini Bangladeş’in ortasında buldu.THY hatayı kabul etti, çift 12 saat sonra tekrar İstanbul’a dönüş yoluna koyuldu. İstanbul üzerinden bu kez sorunsuz şekilde Senegal’e ulaştılar. Ancak çiftin bavulları o günden bu yana hala kayıp.


Editör: TE Bilisim