Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Koalisyon Güçleri Sözcüsü ve Suudi Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmet Asiri, Aden'de Husi militanlarının bazı hükümet binalarını kontrol altına almaya çalıştıklarını ancak muvaffak olamadıklarını söyledi. Asiri, hava operasyonlarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Yemen'de Husi militanlarına yönelik hava operasyonlarının son durumu hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Aden şehri çevresindeki koşulların istikrarlı olduğunu ifade eden Asiri, bugün Sa'ada ve çevresindeki tüm kampların hedef alındığını aktardı. Dün, hava kuvvetlerinin yaptıkları operasyonlarda ise Husi militanlara ait binaların, hava savunma sistemleri ile Şakradan-Aden'e giden Husilere ait araçların ve askeri mühimmat depolarının vurulduğunu belirtti.

Asiri, Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri'nin dün yaşanan olayların tekrarlanmaması için Suudi-Yemen sınırı arasında helikopter ve devriye birlikleriyle yoğun keşif uçuşları yaparak kontrollere devam ettiklerini dile getirdi.

Koalisyon Güçleri Sözcüsü, "Son 24 saatte yapılan hava operasyonları ile Husilerin Sa'ada kentinde gizlendikleri bazı bina ve yerler imha edildi." diyerek, deniz kuvvetlerinin ise Husilere herhangi bir desteğin ulaşmaması için Aden limanlarında kontrollerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Sivil kayıplarda koalisyon güçlerinin sorumlu tutulduğuna dair bir soru üzerine ise Tuğgeneral Asiri şunları söyledi: "Herkese belirtiyorum. Operasyonlar başladığı ilk günden beri koalisyon güçleri gizli bir şey yapmadı. Yapılan tüm operasyonlar açık ve netti. Koalisyon güçlerine isnat edilen bazı cinayetlerin kesinlikle bizimle alakası yok. Bu konuda uluslararası bir soruşturma ve araştırma yapılarak suçluların tespit edilmesini istedik. Bu konuda Yemen hükümetinin çalışmaları var."

"Koalisyon güçleri, Yemen halkına, hükümetine ve ordusuna yardım için var." diyen Asiri, El-Kaide, Arap yarımadasında en fazla var oldukları ve etkin oldukları yerlerin başında Yemen olduğunu söyledi. El-Kaide ve Husiler arasında ortak çıkarların olduğuna dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim