Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Türk vatandaşların bugün sabah saatlerinde Yemen'in başkenti Sana'dan tahliye edildiğini açıkladı. Husilerin ilk olarak Türkiye'ye ait uçağa başkent Sana'ya inme izni vermediğini belirten Asiri, uçağın bu defa Suudi Arabistan'ın Jezan kentine inmek istediğini ve buna müsade edildiğini söyledi. Asiri, belli bir süre sonra Husilerin iniş izni vermesinin ardından Türkiye'ye ait uçağın rotasını tekrar Sana Havaalanı'na çevirdiğini ve Türk vatandaşlarının tahliye edildiğini açıkladı.

Sözcü Asiri bugünkü basın açıklamasında, Yemen'den yabancı vatandaşların tahliye işlemleri ile insani yardımlar üzerine yoğunlaştı.

"Kızılhaç'ın bugün sabah saat 09.00'da bir uçakları vardı; ama onlar erteledi." diyen Sözcü, Sana Havaalanı'nda işlemlerin Husilerin tarafından aksatıldığını ve bugün vatandaşlarını tahliye etmek üzere gelen Sudan uçağının inişine izin vermediklerini belirtti.

YEREL MİLİS GÜÇLERİNE LOJİSTİK DESTEK DEVAM EDİYOR

"Aden'e hava operasyonları başlamadan önce Husiler birçok yere hakimdi." diyen Tuğgeneral, Aden'de Husilere kaşı savaşan yerel milislerin ellerinde ağır silahların olmadığını söyledi. Kendilerinin sağladığı lojistik destek sayesinde sivil kuvvetlerin Husilere karşı durduğunu yineleyen Asiri, dün gece de havadan lojistik destek sağlandığını açıkladı.

Asiri, Husi militanların Aden'de sivillerin yaşadıkları mekanlara ve binalara geliş güzel ateş açtığını ve alt yapıyı tahrip ettiğine dikkat çekti.

Dün gece yapılan operasyonlarda, Husilerin ilerleyişini önlemek için el-Beyda Aden yolunun kapatıldığını söyleyen sözcü Asiri, Husilere ait balistik füzelerin, hava savunma sistemlerinin, askeri mühimmat depolarının vurulduğunu aktardı. Husi kuvvetlere ulaştırılmaya çalışılan yardımların engellendiğine dikkat çeken Asiri, Suudi Arabistan-Yemen sınırında toplanmaya çalışan militanların bombalamada hedef alındığını kaydetti.

HAVADAN BIRAKILAN SİLAHLAR, HEDEFİNE ULAŞIYOR

'Umman hava sahasını kullanıyor musunuz?' sorusuna Tuğgeneral Asiri, "Umman hava sahasını kullanmaya gerek yok." dedi ve Umman'ın kara sınırını kendisinin koruyacağını ifade etti.

'Koalisyon Güçleri tarafından bırakılan silahların Husilere veya El Kaide üyelerinin eline ulaşmasından şüpheleniyor musunuz?' sorusuna ise Asiri, "Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadık. Bırakılan bu yardımlar araştırılarak ve büyük bir titizlikle yapılıyor. Bırakılan silahların, yardımların kimin eline ulaştığına dikkat ediyoruz ve hangi hedefe ulaştığını biliyoruz." cevabını verdi.

"İlk günden beri kara harekatı ihtimalini konuşuyoruz" diyen sözcü Asiri; ancak hava operasyonlarının şimdilik devam ettiğini ve hedeflerine ulaştığını, kara operasyonunun ise ihtiyaç duyulduğu anda yapılacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim