Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Tunus'un en prestijli müzelerinden Bardo'da düzenlenen silahlı saldırıda 17'si yabancı turist 19 kişi öldü. 2 saldırgan da çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Tunus Başbakanı Habib Essid, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, başkent Tunus'ta Meclis binasının yanında bulunan Bardo Müzesi'nde ölenler arasında İtalya, İspanya, Polonya ve Almanya vatandaşlarının yanı sıra biri polis iki Tunuslunun olduğunu belirtti. "Tunus, terörizmle savaşıyor" diyen Başbakan Essid, saldırganların işbirlikçilerinin ise müze çevresinde arandıklarını kaydetti. Essid en az 22 turist ve 2 Tunuslunun da yaralandığını söylese de, bu sayının 50'ye kadar çıktığı ifade ediliyor. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, saldırıda 2 vatandaşlarının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, saldırganlar önce bir otobüsten inen turistlere ateş açtı, daha sonra da müzeye girdi. Saldırganların bir süre bazı turistleri rehin tuttukları açıklandı. Güvenlik güçleri yaklaşık iki saat süren çatışmada 2 saldırganı öldürdü.

Saldırı sonrası ABD ve Fransa yönetimlerinden Tunus'a destek mesajları geldi. Tunus'ta birçok kentte akşam saatlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Bardo Müzesi'nin çevresinde ise yas tutan bazı Tunuslular mum yaktı.

Saldırı sırasında Meclis'te yeni 'Terörle Mücadele' yasa tasarısı görüşülüyordu. Saldırı sonrası ise Tunus Meclisi boşaltıldı. Antik eserlerin sergilendiği Bardo Müzesi, Tunus'ta turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlardan biri. Saldırının, ekonomisi turizme dayanan Tunus'u olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Ülkenin önde gelen diğer turistik merkezlerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Editör: TE Bilisim